Пантера.

Преди седмица видях статия в werock, че Пантера ще идват в България на 26 Май 2023. Гледам да не се вълнувам от такива неща, че ходенето с две деца по концерти е малко трудно и гледам да не се превъзбуждам от новини. Пък и с Фил Анселмо имаме трудна история. Когато Metal All Stars идваха в България една от основните ми причини да отида освен Зак Уайлд беше за Фил Анселмо, който отмени участието си в деня на концерта. Та така де.

Но явно някакъв background процес се е въртял и днес след една много дълга (но пък продуктивна) среща просто в главата ми изрева тоя същия Фил Анселмо и нямаше какво друго да направя освен да си ги пусна.

Имам си една история с Cemetary Gates. Много лета назад, в Добрич, се зарибих много, ама много, по лентова фотография. И обикалях града да снимам и понеже е филм, нали, не можеш да снимаш по 3000 снимки на сесия. Стоиш, пруфтиш, мериш светлината, мислиш, чудиш се, отказваш се, отиваш да снимаш някоя тревичка, пак същата процедура и така. Та озовах се пред църквата св. Георги и времето беше някакво много меко, може би час преди залез, светлината беше мека и топла, а аз имах още 1-2 кадъра останали. Та гледах, пулих се и реших да снимам геометрията на оградата. Помня, че се запознах тогава с някакви хора, може би и Живко е бил с мен, нямам спомен, но помня, че докато се дупих да снимам в главата ми се появи същия този Фил Анселмо, който заръмжа в ухото ми:

Well I guess
You took my youth
I gave it all away
Like the birth of a
New-found joy
This love would end in rage
And when she died
I couldn’t cry
The pride within my soul
You left me incomplete
All alone as the
Memories now unfold.

Pantera – Cemetery Gates

Когато лентата беше проявена и сканирана открих с огромно задоволство, че цялата серия е успешна, но един от кадрите се запечата в мен. Ако ме питате за лентов мой кадър може би без колебание този ще ми е в топ 5. Знам, че не е кой знае какво за опитното око, но богу такава тоналност и зърненост не можах никога след това да изкарам. Плюс по някакъв начин ми носи топлина, все едно да четеш хубав стих, че целунеш дете по челото или да ти се усмихне непозната баба.