Skip to content

16.03.2017

sysДнес е ден за regression testing в офиса. Напомня ми защо не обичам i-shits. Знаете ли, че няма никъде в измисленото меню на iPhone (тествах върху 5 и 6) модела на телефона? Тоест никъде няма да видите iPhone 6S да кажем, а само неговия идентификатор (например A1549). Грр!
Иначе сутринта ходих да карам. НАЙ-НАКРАЯ отлепих в 6 и малко, подготвих се и завъртях до Аладжата, през Виница, после Морската и обратно в квартирата. Счупих си рекорта за скорост – 71.5 км/ч. Понеже GoPro-то е още в мен направих и няколко снимки и видео, но тях ще ги сложа в отделен пост.
ОЩЕ не съм свършил с пътеписа за изкачването ми на връх Шипка. Все не остава време тия дни…
Друго интересно е, че благодарение на Виктор се сдобих с един много приятен workstation – Lenovo ThinkStation E31 със следните характеристики:

  • Процесор Intel Xeon E3-1225V2 (8M Cache, 3.20GHz)
  • Памет 16GB ( 4x4GB) PC3-12800 160 0MHz UDIMM DDR3
  • Твърд диск – 2х 500GB SATA – 7200 rpm, 6 Gb/s, 3.5″ в RAID 0

Скоро ще напиша едно обстойно ревю + тестове, че ми е адски интересно да видя каква е практическата разлика между RAID 0 и RAID 1 и производителността на този четириглав змей с 8 мб кеш.

И последно – днес подкарах HTTP/2 и HSTS на marvin. Ще опиша в статия как го направих (hint – супер лесно е).

 

Помните като ви казах, че ще е за последно, нали? Еми не е. Това рядко администраторско портно нямаше как да не го споделя с вас:

Published inmarvinБлогинки

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.