06.01.2020

Чувствам се празен. Не знам какво да правя с живота си.

Това е усещането, когато приключиш адски добра поредица от (аудио)книги. Станах абонат на StoryTel съвсем скоро и то по повод факта, че Стивън Фрай чете Хари Потър. И понеже отлагам от доста време да седна да прочета някаква художествена литература на английски реших, че ще е добро упраженение да изслушам поредицата макар и да съм чел книгите и да съм гледал филмите.
Ама такова нещо не очаквах. Стивън Фрай е единствения глас в аудиокнигата, изчете всичките книги на Хари Потър, които са 4244 страници, направи всичките гласове (а мъж на 62 да чете с гласа на Хармаяни или Джини и да звучи повече от добре смятам, че е връх, койот малко хора могат да стигнат).
И така – изслушах ги преди работа, в обедните почивки, през уикендите и в колата и ако трбява да оценя по качество това са:

  • Аудиокнигите на английски
  • Книгите на български
  • Филмите на английски с български субтитри.

Сигурно ще се намери някой, който да ме запали на клада за това, но изслушайте интрото на Потъра с гласа на Стивън Фрай and thank me later.

Сега идва и дупката – опитах да слушам някаква книжка за да разнообразя малко, но не ми се получи та ще видим какво ще намеря.

И последно (и последен абзац!) – по принцип trial периода на StoryTel е 14 дни, но с кода на Свръхчовека с Георги Ненов е 30 дни, а ако си направите регистрацията през сайта цената за месец е 10 вместо 13 лв., а самия Свръхчовек можете да слушате на SoundCloud, iTunes и Spotify. А ако името Георги Ненов ви звучи познато от този блог значи първо, че ми четете глупостите и второ – имате добра памет (която трябва да се замислите с какво пълните :D). Той беше човека, който ме подготви за Дунав Ултра за която писах толкова много по-миналата година.

А вие фенове ли сте на аудиокнигите? И ако да – кой е сайта от който ги слушате/поръчвате?

1 Comment

  1. О, да, фен съм на аудио книгите, запълват ми времето в колата или когато ръцете ми са заети, а умът – свободен.

    Имам абонамент към Audible (временно на пауза, че се събраха 7-8 неизслушани мега-фентъзита там) и отделно взимам по интернет от местната библиотека аудио книги (на немски).

    Удобство си е. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.