Skip to content

03.11.2015

Днес е интересен ден.

След кратко прекъсване реших да блогна какво се случва покрай мен последно време.

TODO – Днес имахме разправия с един чичка, който си паркира джипа върху пешеходна пътека на Сливница. Но за това по-късно.

Докато си правих кафето сутринта се сетих за Радо – стар мой приятел, който преди време реши да търси щастие в Англия. Та преди 5-6 години (може и повече да бяха) Радо работеше в една Интернет зала и правеше по някакви 12-15 часови смени. Та му беше скучно вечерите и аз му ходих на гости в залата. Там си говорихме за живота, за мечтите, той ми правеше от неговото кафе, което можеше да убие средно голям чифтокопитен добитък и така до ранни дебри.
Липсва ми това копеле.

 

Днес направих първия си downtime на блога от няколко години насам. Прехвърлих файловете, базата и домейна към нов хостинг на СуперХостинг с най-високия им план и имах извесни проблеми с redirect-а.
Проблема е следния – имам domain1.com и domain2.com. В cPanel задължително трябва да имаме основен домейн, който е случая е domain1.com, но ако сложа в същата директория (~/www/ aka public_html) и domain2.com ще имаме проблем. Ще можем да достъпваме domain2.com през domain1.com или по-точно – http://domain1.com/domain2.com. което не е яко.
И така момчетата от хостинга удариха едно рамо и решиха проблема за мен по следния начин:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^nedko\.info$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.nedko\.info$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/nedko.info/
RewriteRule (.*) /nedko.info/$1

Другите add-on домейни ще живеят извън public_html, което пък само по себе си ще донесе основно плюсове и основно в сигурността на сайтовете.

Хайде аз замятам ръкави и продължавам да мигрирам.

Published inБлогинки

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.