Преди няколко месеца намерих Жлъчезар в един от най-добрите One Shots до сега. И след него последва пак манията по Керанов и Маната, после пак се върнах към детските си влечения по Eminem и нещата станаха много цветни. Основните ми причина за това са, че харесвам музиката, която за писането ѝ е използвана немалко мисъл и бийтовете, които ме карат да се чувствам много добре докато карам колелото.

Та преди няколко дни на whiskey testing-а домакините споменаха, че ще има събиране на пичовете от Ума и Дума, Лого5 и So Called Crew в Рубик център (бившите Трите Лъва). И стана така, че отидохме.

Бяха обявили час на започването от 22:00, ние бяхме там 15 минути по-късно, ударихме по 1-2 бири/ром/Йегермайстер/джин (цветна компания :) ) и зачакахме. Първи излязоха Ума и Дума в 12:30. Не бях щастлив от това да чакам два часа и половина, но пък за това си поговорихме доста хубаво с моите, разцъкахме заедно Spotify и тествах връзката му с Shazam и разни такива.

Ума и Дума

Ума и Дума е създадена 2012 г. във Варна от Ангел (MadBasta), Иван (Вантка), Никола (Колеца) и Ясен (Фенги). Излязоха, забиха и си тръгнаха. Бяха добри, но озвучението не беше добро и може би от там малко по-слабото според мен представяне.

Студийните изпълнения на момчетата са много добри.

Лого5

Лого5 от своя страна е създаден в София от Mr.Freesk, Илия Григовор и Jamez Bongg. Според мен се представиха доста добре, бийтовете бяха по-агресивни и мелодични (ако това може изобщо да е комбинация) и избухнахме.

 

So Called Crew

Ако трябва да съм честен отидох за So Called Crew. През 2011 г. Евгени, Жлъч, Бате Доуен и Trasher създават So Called Crew.

Римите са безпощадни. Понякога са меланхолични, понякога агресивни, често са мъдри. Наскоро издадоха албума “Светлосянка EP”. Препоръчвам го.

Жлъчезар според мен е модерен музикално-проповядващ философ, който иска да избяга от обичайното, клишето. Не говори за наркотици и рядко за алкохол. Уважава, рядко унижава. И ако това не ви е достатъчно за да го чуете, може да чуете неговия slam poetry:

 

След това отидох в Арест, видях се с Иван вегана, изпихме по една бира, имах интересна среща с председателя на студентския съвет към ТУ и ме покани да говоря пред студентите след няколко месеца. Ще пиша повече като имам повече информация.