Една от основните причини да имам Playstation 5 е God of War – това е най-добрия gameplay с най-добрата графика (да не забравяме, че релийзната 2018 г.) и с най-добрата история. Нещо, което не вярвах, че ще изпитам пак. Прекарах безброй часове в обикаляне и трошене на глави с брадва, в разговори и лабиринти.

Преди 2 години тийзнаха, че ще има нова версия, но после Covid + проблемите с доставките на Playstation 5 (и не само) забавиха целия пазар.

И ето ни тук, датата е 06.07.2022 и най-накрая, след две години чакане, един тийзър и един трейлър (който съм гледал сигурно 50 пъти) излезе датата на релийза на God of War: Ragnarok – 09.11.2022. Нямам търпение да видя накъде ще се развие историята и какво ще се случи с Кратос (има много мнения по въпроса, но няма да ви тийзвам, спокич), с Atreus и с цялата посока на играта в края си.
Изчетох много фенски теории и честно казано доста от тях звучат много правдоподобно.

А да – не ме търсете на 09.11.2022 ако обичате, няма да отговарям!

Новия gameplay teaser:

И официалния трейлър, който ме държа хайпнат със седмици:

“You seem like calm and reasonable person”

Едит – сигурно си мислите – “Хм, датата не беше ли съвсем скоро? 11 Септември?!?” И ще сте прави. Моя е грешката, че не предвидих date format-а в сайта от който прочетох новината, който е MM/DD/YYYY, а не нашия DD/MM/YYYY. За мое огорчение датата е Девети Ноември, а не Единадесети Септември… Мда, и аз останах разочарован малко, но нищо – ще дебнем намаленията по празниците.

Едит 15 Август – излезе едно невероятно видео, което разказва историята на Кратос и Atreus от последната игра. Жената, която води клипа е невероятен разказвач, а art-а е супер добър. Бтв очаква се това да е най-важния релийз на игра за PS в последните години и други фирми започват да изместват датите на своите релийзи за да не се засекат с GoW: Ragnarok. Това само по себе си говори доста.

Едит 14 септември – излезе един story trailer, който е ЖЕСТОК: