Все се каня да пиша тук, всеки ден влизам в админ панела да гледам дали някой не се е объркал и не е писал нещо. И все чакам музата да ме тресне, че да напиша пак 20 страници по някаква тема и все си казвам – това е тъпо, това не става, нямам време и накрая – супер неактивна година за блога.

А неща се случват.

Например работя по идеята за подкаст като си взех един безкрайно великолепен микрофон на Shure – MV5, дори записах едно демо аудио да го тествам. Можете да го чуете тук:

Иначе за микрофона още нямам много какво да кажа. Като започнат записите сигурно ще излязат повече плюсове и минуси, но като цяло:
+ Страхотен звук, концензаторен микрофон;

+ Бутон за увеличаване/намаляне на звука на мониторните слушалки (използват се да се чувате в момента в който говорите, полезно е), има три предефинирани звукови профила – default, за разговори и за музикални инструменти

  • + USB микфорон, няма нужда от друга апаратура за да го ползвате. Под Linux работи чудесно;
  • + Вграден pop-up filter;
  • + Може да се закачи директно за телефон/таблет с USB кабел.
  • + Изцяло алуминиев.
  • – Формата и стойката не позволяват да се регулира височината му, трудно е като правих записа с китарата да го сложа възможно най-близо до китарата без риск да падне.

Якото на Shure е, че са направили поредица от рекламни видеа с микрофона като тази песен + пиано, едно видео с глас и китара и разни други заигравки.

И докато си играех с микрофона взех, че записах на прима виста едно intro за подкаста + 2 бонуса (нали сега е модерно). Можете да го чуете по-долу: