Недко разказва: Ще има нов сезон на Samurai Jack

Да, правилно прочетохте! Ще има нов сезон на култовата поредица Samurai Jack!

Още не е известна точна дата, но продуцентите обещават 2016 година да бъде годината на Jack. Samurai Jack. Естествено продукцията ще е дело на всеизвестния (особено за феновете на Cartoon Network от преди 10-тина години) Генадий Тартаковски (Genndy Tartakovsky).

Официалният 5 секунден трейлър разкрива малко по-различен вид на Джак, а Аку е с една идея по-зъл от обикновено:

И къде по спомени, къде попрочетено снощи ето и малко интересни неща за Genndy и Самурая:

Пет неща, които може би не знаете за Samurai Jack:

  1. Първият епизод на Samurai Jack е излъчен преди 15 години (10 Август 2001 г.) и се радва на огромен успех. Последния епизод e излъчен 25 Септември 2004 г. Оценката му в IMDB e 8.3;
  2. Samurai Jack има 4 сезона с по 13 епизода или всяка година по един сезон в периода 2001 – 2004 г.;
  3. Името Jack героят получава в трети епизод от сериала кръстен така от селяните в селото в което пребивава;
  4. Най-големия враг и крайна цел на Самурая е Аку. В превод от японски – Зло. В Бразилия обаче са кръстили Злия – от Аку на Абу, защото на португалски звучи много подобно на думата “анус”;
  5. Мечът на Джак е наследен от баща му – Императора. С него той се опитва да пречука Аку, но със сетни сили Злия го праща в сюрреалистичното бъдеще или ако трябва да сме точни – 1000 години напред. Това май обяснява и причудливите същества, които от време на време му виждат меча от близо. Тази история се разказва с началото на всеки епизод.

И още – пет неща, които може би не знаете за Genndy Tartakovsky:

  1. Цялото име на Genndy Tartakovsky е Геннадий Борисович Тартаковский. 45 годишния руснак с американско гражданство се премества заедно с цялото си семейство от тогавашния СССР към САЩ едва на 7 г.;
  2. Хана-Барбъра предлаг работа по 2 stupid dogs (признайте си, че ги харесвате!) на Genndy и това изиграва основна роля в кариерата му. След това започва Dexter’s Laboratory и името му остава завинаги в анимираната кино индустрия;
  3. Genndy има 28 номинации за различни награди и печели 8 такива като най-впечатляващи са:
    1. Annie Awards – седем номинации от които печели две;
    2. Emmy Awards – десет номинации от които печели три;
    3. Ottawa International Animation Festival – Best television series;
  4. Филмографията на Genndy е впечатляваща и честно казано не знаех, че е продуцирал толкова много филми. Ето и част от по-известните му такива:
    1. Dexter’s Laboratory: Ego Trip (1999 г,)
    2. The Flintstones: On the Rocks (2001 г.)
    3. The Powerpuff Girls Movie (2002 г.)
    4. Iron Man (2010 г.)
    5. Hotel Transylvania (2012г.)
    6. Hotel Transylvania 2 (2015 г.)
    7. Genndy Tartakovsky’s Can You Imagine? (Още не е оповестено почти нищо за филма, но това ще е най-вероятно автобиографичен филм и вярвам ще бъде епичен).
  5. Сериали (продуцирал е три от най-любимите ми анимирани сериали, които чаках с нетърпение по Cartoon Network преди … повече от 10 години…):
    1. Batman: The Animated Series
    2. 2 Stupid Dogs
    3. Dexter’s Laboratory
    4. The Powerpuff Girls
    5. Samurai Jack
    6. The Grim Adventures of Billy & Mandy
    7. Star Wars: Clone Wars
    8. Korgoth of Barbaria

 

И накрая ще завърша с нещо, което не ми беше известно. Знаете ли, че още през 2002 година можеше да гледаме филм за Самурая? Е – не се е състоял, защото тогавашния момичешки суперхит разпространяван на касета и DVD The Powerpuff Girls Movie се е оказало, че не е точно такъв. При бюджет от $11 милиона общата печалба била някъде толкова. След тоталния погром дори започнали да наричат филма “Lowest Grossing Animated Film of 2002”.

Та така де. Заради трите момиченца със суперсили борещи се с маймуна с голяма глава нашия Самурай не успял да прокопса във филм. Но знаете ги славяните не свеждат глава пред корпоративни решения и през 2006 г. в интервю на Genndy Tartakovsky той потвърждава, че Самурай Джак ще се излъчи като с него ще завърши и епичната история на Самурая такава, каквато той я вижда. През септември 2009 година се започва усилена работа по него. Филма е копродуциран от Cartoon Network Movies и J. J. Abrams’ Bad Robot Productions, а за дистрибуцията му ще се грижи Warner Brothers. Бюджета на филма е $30 милиона.

Но за жалост същата година на 72 годишна възраст почива Мако Иваматсу (Mako Iwamatsu) – гласът на Аку и информацията относно филмът за Самурая секва. До Октомври 2015 година няма новини около филма.

За сметка на това е пуснат комикс от 20 месечни плюс едно специално издания, публикуван от IDW Publishing в периода Октомври 2013 – Май 2015 г.

Остава да почакаме да получим официално изявление и старт на сериите.

 

А на вас коя ви беше любимата анимация на Cartoon Network?

 

 

Edit – днес в 9gag пусаха едно видео от 9 епизод на четвърти сезон. Там взаимодействието между двата героя е на особено високо ниво и говорят така все едно не са врагове. Уговарянето на двубоя и силните диалози са само част от нещата, които можем да видим в класическия Самурай Джак.

 

 

Edit 05.07.2016 – Adult Swim пуснаха spoiler-free интервю за Самурая където основните фигури, които ръководят сериала говорят за него.
Със сигурност Джак ще бъде по-мрачен, по-малко героичен, брадат (!) и по-драматичен.

2 Comments

  1. Dexter’s Laboratory естествено! :D И Cow and Chicken – това беше много retarded. А пък от новите – Chowder rulz!

    • Хохо. Бях забравил за Cow and Chiken. Беше мега ретард и не знам защо го гледахме, но беше зарибяващо!
      Иначе с всички с които говорих по темата със Самурай Джак Декстър държи първо място по интерес към старите анимации на Cartoon Network.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.